Reklamı Geç
İDRİSnnn
BELEDİYE
Elazığ
01 Haziran, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    38.25
  • EURO
    43.83
  • ALTIN
    4076.8
  • BIST
    9.317
  • BTC
    85102.848$

Elazığ Belediyesi İtfaiye Ekiplerine Elektrikli Araç Yangını Eğitimi

Elazığ Belediyesi İtfaiye Ekiplerine Elektrikli Araç Yangını Eğitimi
GENEL bayram

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline yönelik elektrikli araç yangınlarına müdahale eğitimi düzenledi.

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kurum içi ve kurum dışı eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İtfaiye Eğitim Merkezi'nde, elektrikli araç yangınına müdahalenin nasıl olması gerektiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda personele yönelik uzman eğitmenler tarafından "Elektrikli Araç Yangınlarına Müdahale Eğitimi" gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında ilk olarak yangın anında doğru müdahale teknikleri ve yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı hakkında teorik bilgiler aktarıldı. Eğitimin ikinci aşamasında ise elektrikli araç yangınlarında kullanılan yangın sınırlama battaniyesinin kullanımına ilişkin tatbikat gerçekleştirildi.

Elektrikli araç yangın güvenliği konusunda farkındalığın artırılmasının hedeflendiği eğitim programı personel tarafından dikkatle takip edildi. Öte yandan katılımcılara trafik kazalarında yaralı kurtarma ve ekipman kullanımına dair de teorik ve uygulamalı bilgilendirme sağlandı.

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Fatih Yücel yaptığı açıklamada, günümüzde hızla yaygınlaşan elektrikli araç kullanımına paralel olarak Elazığ Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de gelişen teknoloji ışığında yenilendiğine vurgu yaparak; “Batarya yangınları geleneksel yöntemler ile maalesef söndürülemiyor. Uluslararası yangın otoritelerinin güncel olarak tavsiye etmiş olduğu en hızlı ve efektif çözüm yangın sınırlama battaniyesidir. Elektrikli araç yangınları fosil yakıtlı araç yangınlarından çok daha farklı olduğu için özel ekipmanlar ve teknikler ile müdahale edilmesi gerekiyor. İtfaiye Müdürlüğü'müz envanterine eklenen elektrikli araç yangın sınırlama battaniyesi kullanımına ilişkin düzenlenen eğitim programı ile ekiplerimizin bu alanda da etkinliğini artırmış olduk.” dedi.

Yücel, hızla artan elektrikli araç ve şarj istasyonu sayısını göz önünde bulundurarak İtfaiye personelinin bu konuda yetkin hale gelmesi için eğitim ve tatbikat programlarına hız kesmeden devam edeceklerini de kaydetti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!