© Manset23 2020

14 Eylül Akşamı Tüm Camilerde Mevlid Kandili İdrak Edilecek

Mevlid Kandili ve Mevlid-İ Nebi Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, peygamber efendimizi doğru tanıtmak ve anlatmak adına birçok program düzenleyeceklerini ifade etti.

İslam toplumlarında büyük önem verilen Mevlid Kandili, her yıl rebiülevvel ayının 12'inci gününde idrak ediliyor. Bu yıl da 14 Eylül Cumartesi günü akşamı itibari ile Mevlid Kandili idrak edilecek. Mevlid Kandilini takip eden hafta ise Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacak.

Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, peygamber efendimizi doğru tanıtmak ve anlatmak amacıyla Elazığ’da çok sayıda program hazırladıklarını ifade ederek: “yarın akşam itibariyle rebiülevvel ayının 12'inci gecesini idrak edeceğiz yani Peygamber efendimizin dünyayı teşrif ettikleri gece. Bu gece ülkemizin her yerinde peygamberimizin doğum yıl dönümü olarak kutlanıyor. Takip eden 1 hafta boyunca Mevlid-i Nebi haftası olarak kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız yurt içi ve yurt dışında peygamber efendimizle ilgili çeşitli programlar yapıyor. Bizlerde Elazığ Müftülüğü olarak çeşitli programlar hazırladık inşallah onları icra edeceğiz.” Dedi.

Mevlid-i Nebi haftası dolayısı ile tüm Müslümanların bulundukları her ortamda Hz. Peygamber’in hayatını ve yaşantısını konuşması gerektiğini belirten İl Müftüsü Üstündağ, hafta dolayısıyla camilerde düzenlenen programa ailelerin çocukları ile katılmalarının büyük fayda sağlayacağını kaydetti.

Üstündağ: “Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle yarında mevlid kandili bütün kardeşlerimizin bulundukları yerde Peygamberimizi mutlaka mevzularının konusu yapmaları büyük önem arz ediyor. Evlerimizde ailemize, arkadaşlarımıza mutlaka bunu gündem yapmamız gerekiyor. Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı programlara götürerek onların peygamber sevgilerini arttırmamız büyük önem arz ediyor. Yarın akşam camilerimizde mevlid programımız olacak bu programlara anne babaların çocuklarıyla gelmesini özellikle bekliyoruz.” Dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER