© Manset23 2020

Baba, Taciz Edildiğini İddia Ettiği Çocuğu İçin Koruma İstiyor

Elazığ’da, 7 yaşındaki Y.Ö.H.Ç. ve kız kardeşi E.H.Ç. öz dayıları R.Ö. tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edilen davada baba Fikri Çelik, yaptığı şikâyete rağmen Elazığ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün koruma tedbiri aldırmadığını, sadece danışmanlık tedbiri verdiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Elazığ’dan Ankara’ya misafirliğe giden 7 yaşındaki Y.Ö.H.Ç. ve kız kardeşi E.H.Ç.’nin, öz dayıları R.Ö. tarafından cinsel tacize uğradıkları iddiası gündemi sarsmış, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili olarak harekete geçerek konu ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Baba Fikri Çelik, aile ve sosyal hizmetler bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, halen dayısıyla aynı evde yaşayan çocuğunun koruma altına alınmasını istedi. 

Çelik, yaptığı şikâyete rağmen Elazığ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün koruma tedbiri aldırmadığını, sadece danışmanlık tedbiri verildiğini belirtti. Çelik, “Kızım şuanda bu işi yapan dayıyla aynı evde aynı ortamda kalıyorlar. Bunun için 3 haftadır mücadele veriyorum. Tedbir ve koruma altına alınması için. Çocuklarıma bunu yapan kişinin biran önce tutuklanmasını istiyorum. Kız çocuğumun hem hayati tehlikesi var hem de bulunduğu ortam güvenli değil. Biran önce bakanlık tarafından tedbir koruma altına alınmasını talep ediyorum” dedi.

Fikri Çelik bakanlığa defalarca şikâyetlerini sunmasına rağmen sonuç alamadığını söyledi. Çelik, “Bakanlığa 4-5 kere dilekçemi verdim. Hem CİMER hem savcılık üzerinden sürekli her gün başvuruda bulunuyorum. Biran önce bir sonuç elde etmek istiyorum. En son Diyarbakır’daki bir kızımız kayıp. Bu haberleri görünce daha çok tedirgin oluyorum. Zaten bu olaydan sonra eşimle karşılıklı olarak boşanma davası açtık. Elazığ’da çocuklarımın velayeti içinde avukatım ilgileniyor. Kız çocuğumun şuanda hayati tehlikesi vardır. Biran önce Aile Bakanlığının bu konuyu sonuçlandırmasını istiyorum” dedi.

Avukat Sevgi Seçkin ise olayla ilgili, gerekli tedbirlerin alınması için başvuruda bulunduklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER