EGMC Başkanı Zülfü Bal: “Unutmadık, Unutmayacağız”
GenelElazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti (EGMC) Başkanı Zülfü Bal, 18 Ağustos’un 10. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Elazığ’ın hafızasında derin izler bırakan o acı sabahın unutulmadığını vurguladı. EGMC Başkanı Bal, aradan geçen 10 yıla rağmen yaşananların acısının ilk günkü gibi hatırlandığını belirterek, hayatını kaybedenleri rahmetle andı.
“Aradan 10 yıl geçti. Ancak o sabah yaşanan acı, Elazığ’ın hafızasından silinmedi. Zaman geçiyor, hayat devam ediyor ama bazı acılar vardır ki yıllar geçse de unutulmaz. 18 Ağustos da Elazığ için böyle bir gündür.”
“TERÖRÜ LANETLİYORUZ”
EGMC Başkanı açıklamasında, masum insanların hayatını hedef alan terör saldırılarını lanetlediklerini belirterek, terörün hiçbir gerekçesinin ve mazeretinin olamayacağını ifade etti.
“Masum insanların hayatını hedef alan, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden terörü bir kez daha lanetliyoruz. Terörün her türlüsünü, kimden ve nereden gelirse gelsin reddediyor ve kınıyoruz. Hiçbir gerekçe masum insanların hayatına kastetmeyi haklı gösteremez.”
Terörün sadece can kayıplarına değil, toplumun ortak vicdanına da ağır bir yara açtığını belirten EGMC Başkanı, Türkiye’nin terör karşısında birlik ve beraberlik içerisinde durmaya devam edeceğini söyledi.
“Terörün amacı korku, ayrışma ve umutsuzluk oluşturmaktır. Ancak milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğinden taviz vermeyecektir. Elazığ da acı günlerde kenetlenmesini bilen bir şehir olarak bu duruşunu her zaman sürdürecektir.”
“GAZETECİLER, ŞEHRİN HAFIZASINA TANIKLIK EDİYOR”
EGMC Başkanı, gazetecilerin 18 Ağustos gibi toplumsal hafızada önemli yere sahip olayları gelecek nesillere aktarma sorumluluğuna da dikkat çekti.
“Gazetecilik yalnızca haber vermek değildir. Gazetecilik aynı zamanda bir şehrin hafızasına tanıklık etmektir. Yaşananları kayıt altına almak, acıları unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak da bizim sorumluluğumuzdur.”
18 Ağustos’un Elazığ açısından unutulmaması gereken bir tarih olduğunu belirten EGMC Başkanı, hayatını kaybedenlerin hatıralarının yaşatılacağını ifade etti.
“O SABAHI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”
EGMC Başkanı açıklamasının sonunda, 18 Ağustos’ta hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı, yakınlarına ve tüm Elazığ halkına başsağlığı dileklerini iletti.
“Aradan 10 yıl geçse de o sabahı unutmadık. Kaybettiklerimizin hatırası bizim için daima yaşayacak. Terörü lanetliyor, milletimizin huzuruna ve birliğine kasteden her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 18 Ağustos’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”
İlginizi Çekebilir