© Manset23 2020

ELAZIĞ VALİLİĞİ İDDİALARLA İLGİLİ BASKİL KAYMAKAMINDAN BİLGİ İSTEDİ

ELAZIĞ VALİLİLİĞİ İDDİALARLA İLGİLİ BASKİL KAYMAKAMINDAN BİLGİ İSTEDİ

Manşet 23 İmtiyaz Sahibi  Zülfü Bal'ın Medya Adam youtube kanalında gündeme aldığı Baskil Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker hakkında iddalar başlıklı videosunun ardından Elazığ Valiliği tarafından açıklama yapıldı.
Yapılan haberimizin ardından hızlı bir şekilde aksiyon alan,İddiaları araştırdıktan sonra ivedilikle basını ve kamuoyunu bilgilendiren Elazığ Valisi Sayın Numan Hatipoğlu'na hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Elazığ Valliği tarafından yapılan açıklamada;

"Medya Adam YouTube Kanalınızdan  yaptığınız açıklamalar ve iddialarla ilgili Valiliğimizce Baskil Kaymakamlığı’ndan bilgi istenilmiştir. Baskil Kaymakamlığı’ndan alınan cevabi yazıda; 
Baskil Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) Projesinde, Aşevi Projesinde ve VEFA projesinde çalışan personellerin 31.12.2024 tarihine kadar devam eden sözleşmeleri vardır. Personeller görevleri doğrultusunda görevlerine devam etmektedirler. Projeler, bir yıl süreli olup her yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından onaylanması halinde devam etmektedir. Kaymakamlıkların projeleri devam ettirme yetkileri yoktur. Projelere personel alım ve çalıştırma esasları Genelgeler çerçevesinde yapılmaktadır. 
Kaymakamlık konutunda temizlik yapan veya çoçuk bakan ne bir personel vardır ne de böyle bir görevlendirme yapılmıştır. Kamu kurumlarında görev yapan personellerin önceden beri çalıştıkları yerde görevlerine devam etmektedir. Bu konuda geçici görevlendirme dahi yapılmış değildir. 
Kaymakamlık konutunun güvenliğine yönelik polis görevlendirmeleri ilçe emniyet müdürlüğü tarafından planlanmakta ve eskiden beri devam eden yöntem uygulanmaktadır. Sözlü ya da yazılı şekilde görev yeri değiştirilen herhangi bir personel yoktur. 
İlçenin gelişmesine yönelik kaymakamların kendi yaptıkları çalışmalar ve Belediyelere, STK’lara ve eşrafa öneride bulunduğu yatırımlar olabilmektedir. Kaymakamın da bu yönde Köydes Projeleri mevcuttur. 
Randevu konusunda ise bugüne dek randevu isteyip de randevu alamayan, randevu alıp da görüşülmeyen hiç kimse yoktur. Ayrıca randevu almayan veya almak istemeyenlere ilişkin her ayın ilk haftası cuma günü (ilçe için en uygun gün ve saat) saat 09.00’dan itibaren Halk Toplantısı yapılmakta olup, toplantı hem kamuoyu ile paylaşılmış hem de gerçekleştirilmiştir. 
Kaymakamlığın Kamuoyunu ilgilendiren tüm haber ve konuları resmî site ve sosyal medya platformlarından yapmaktadır. Resmî hesaplar kamuoyunun bilgine açıktır. 
Baskil Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının (Vakıf) burs verme yetkileri yoktur. Burslar sadece Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilmektedir. Ancak vakıf mütevelli heyeti yetkisinde olan muhtaç ailelerin okuyan çocuklarına yol yardımı şeklinde tek seferlik maddi destekler sağlanmış, sağlanmaya da devam edecektir. 
Vakıf tarafından hane incelemeleri yapılan kişilerin muhtaçlık şartına göre verilen Aile Destek Paketleri kaymakam tarafından sonlandırılmaz, Vakıf mütevelli heyeti tarafından sonlandırılır veya bağlanır. Uygulama bu yöndedir. 
Engelliler muhtaçlık şartına haiz olmaları halinde her ay Engelli Maaşı alabilmektedir. Engelliye kira yardımı her ay yapılan bir yardım değildir ki kesilmesi söz konusu olabilsin. Herhangi bir vatandaşın kirasını ödeyemeyecek duruma gelmesi halinde vakfın imkanları ölçüsünde ve arızi olarak destek verilebilmektedir.
Bilgilerinize rica olunur." 
ifadeleri kullanıldı.
ELAZIĞ EMİN ELLERDE
Tek Medya Grup ve Manşet 23 olarak konu hakkında gerekli hassasiyeti gösteren Elazığ Valimiz Sayın Numan Hatipoğlu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz ve biliyoruz ki Elazığ emin ellerde.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER