Elazığ'da Korkutan Deprem
GenelElazığ'ın Sivrice ilçesinde bu akşam 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre deprem, saat 22.52'de Sivrice ilçesinde meydana geldi. Yerin 11.47 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.0 olarak açıklandı.
Sarsıntı, Sivrice başta olmak üzere Elazığ merkez ve çevre ilçelerde de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, bazı vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden dışarı çıktı.
İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı, yaralanma veya hasar ihbarı yapılmadığı öğrenildi. İlgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Yetkililer, vatandaşlara resmi kurumlardan yapılacak açıklamaları takip etmeleri ve olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu.
İlginizi Çekebilir