© Manset23 2020

Elazığlı Profesörden Sert Eleştiri!

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, Türkiye’de üniversitelerin mevcut durumunu anlatan sert eleştirilerde bulundu.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Elazığlı tanınmış Kardiyolog Mehmet Akbulut, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 30 Bini aşan profesör sayısı ile Avrupa’dan en fazla profesör sayısına sahip bir ülke olduğuna dikkat çekerek, üniversitelerin mevcut durumunu anlatan sert bir değerlendirmede bulundu.

Akbulut, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “Profesör sayısı çok ama akademik kalitemiz yerlerde sürünüyor. Uluslararası akademik düzeydeki başarımız yok denecek kadar az. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında Türkiye yok. Her ilde bir üniversite var ama üniversal kalite sıfır.

Emeğiyle ve bileğinin gücüyle profesörlük unvanını hak etmiş unvandaşlarımı tenzih ederim, ancak diplomalı cahiller ordusuyla karşı karşıyayız.”

PROF. DR. MEHMET AKBULUT KİMDİR?

Prof. Dr. Mehmet Akbulut 1968 yılında Elazığ’da doğdu. İlköğrenimini Şanlıurfa-Siverek’te, Orta ve Lise öğrenimini ise Elazığ’da tamamladı.

1985 yılında T.C. Ankara Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda Üniversite öğrenimine başladı.

1987-1993 tarihleri arasında T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tıp eğitimi aldı. 1993 yılında Almanya Universität Giessen Kardiyovasküler Departmanında Misafir Öğrenci olarak bulundu.

1994-1995 yıllarında T.C.Sağlık Bakanlığı Konya Ereğli’de zorunlu hizmetimi yaptı.

1995 Eylül TUS ile T.C. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’na Kardiyoloji İhtisası için geçiş yaptı.

1999 yılında ise, aynı kurumda kardiyoloji uzmanı oldu.

2000-2005 tarihlerinde T.C. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda Yard.Doç.Dr. olarak çalıştı.

2006 yılında Doçentlik unvanı aldı. 2006-2011 tarihleri arasında T.C. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda Doçent Doktor olarak çalıştıktan sonra, 2011 yılında Profesör Doktor oldu.

Akbulut 2020 yılında Fırat üniversitesi Rektör adayı olmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER