MALATYA’DA ELAZIĞ RÜZGÂRI: GENÇ YÜZÜCÜLERDEN BAŞARILI PERFORMANS
GenelMalatya’da düzenlenen 7-8-9 Yaş Yüzme Şenliklerinde Elazığ’ı temsil eden genç yüzücüler, farklı kategorilerde elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Genç sporcular, ferdi müsabakaların yanı sıra bayrak yarışlarında da başarılı sonuçlar elde ederek Elazığ’ı gururlandırdı.
Müsabakalarda Asel Ecem Erdem, 50 metre serbest ve 100 metre serbestte birincilik, 50 metre kelebekte ikincilik elde etti. Ceylin Lina Ayzit 50 metre kelebekte birinci olurken, Sezin Şahin 50 metre serbest, 100 metre serbest ve 50 metre kurbağada birincilik, 50 metre kelebekte ise ikincilik kazandı.
Furkan Yıldırım 50 metre kelebekte ikinci, Ali Kaan Aydın aynı kategoride üçüncü oldu. Dilek Göksu Aydın, 50 metre kelebek ve 50 metre serbestte üçüncü, 100 metre kurbağada ikinci sırada yer aldı.
Nehir Balin Demir, 50 metre kelebek, 100 metre kurbağa ve 50 metre kurbağada üçüncülük, 100 metre serbestte ise ikincilik elde etti. Hira Demir, 100 metre sırtüstünde birinci, 50 metre sırtüstünde üçüncü olurken, 100 metre serbestte dördüncü oldu.
Mina Demir, 100 metre kurbağada ve 100 metre sırtüstünde üçüncü, 50 metre kurbağada ikinci oldu. Arden Ali Altın 100 metre kurbağada üçüncülük elde ederken, Deniz Ustamehmetoğlu 100 metre sırtüstünde ikinci, 50 metre sırtüstünde üçüncü oldu.
BAYRAK YARIŞLARINDA DA BİRİNCİLİK
Elazığlı sporcular, bayrak yarışlarında da başarılı sonuçlara imza attı. Kızlar ve erkekler 4x50 metre karışık bayrak yarışlarında birincilik elde eden Elazığ ekibi, kızlar 4x50 metre serbest bayrak yarışında da birinci oldu.
EREN: “GENÇ SPORCULARIMIZIN GELİŞİMİ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, elde edilen derecelerin genç sporcuların gelişimi açısından önemli olduğunu belirterek sporcuları, ailelerini ve antrenörleri tebrik etti.
Eren, yüzme şenliklerinde genç sporcuların farklı kategorilerde derece elde etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kazanılan madalyaların yanı sıra çocukların sporla buluşmasının ve müsabaka tecrübesi kazanmasının da büyük önem taşıdığını ifade etti.
Sporcuların yetişmesinde emeği bulunan antrenörler Hülya Cebe Doğan, Nur Fahriye Erbey ve Türkan Delioğlu’na teşekkür eden Eren, genç yüzücülerin başarılarının artarak devam etmesini diledi.
İlginizi Çekebilir