© Manset23 2020

Tacize Uğradığı İddia Edilen Çocuk, Devlet Korumasına Alındı

Elazığ’da, 7 yaşındaki Y.Ö.H.Ç. ve Kız Kardeşi E.H.Ç. öz dayıları R.Ö. tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edilen davada Baba Fikri Çelik, yaptığı şikâyete rağmen koruma tedbiri alınmadığını sadece danışmanlık tedbiri verdiğini belirtmişti. Dayısı ile aynı evde kalan çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devlet korumasına alındı.

Geçtiğimiz aylarda Elazığ’dan Ankara’ya misafirliğe giden 7 yaşındaki Y.Ö.H.Ç. ve kız kardeşi E.H.Ç.’nin, öz dayıları R.Ö. tarafından cinsel tacize uğradıkları iddiası gündemi sarsmış, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili olarak harekete geçerek konu ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Baba Fikri Çelik, aile ve sosyal hizmetler bakanlığı önünde bir açıklama yaparak dayısı ile aynı evde yaşayan çocuğunun koruma altına alınmasını istemişti.

Elazığ Valiliği Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde görevli sosyal çalışmacının hazırladığı rapora göre, baba Fikri Çelik'in başvurusu üzerine yapılan jandarma aramasında dayı ve kız çocuğunun aynı evde olduğu tespit edildi.

Olay ile ilgili harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tacizde bulunan Dayı R.Ö ile aynı evde kalan mağdur çocuğu devlet korumasına aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER