© Manset23 2020

Yukarı İçme Köyü’nde Deprem Mağdurları

İçme köyü mastar küme evlerinde ikamet eden depremzedelerin evlerindeki elektrik abonelikleri TOKİ evleri teslim edilmeden iptal edildi. Vatandaşlar yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep etti.

2023 Yılında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Yukarı İçme Köyü Mastar Küme evlerinde yaşayan vatandaşların evleri ağır hasar aldı. Evleri ağır hasar alan vatandaşların TOKİ daireleri teslim edilmeden elektrik abonelikleri iptal edilerek, on gün içerisinde evlerini boşaltmaları istendi.

Elektrik abonelerinin kesilmesi ile günlük bahçe işlerini dahi yapamadıklarını söyleyen Ahmet Sarışın, yeni TOKİ evlerinin bahçelerinden oldukça uzakta tahsis edildiğini ve bahçelerine gitmekte zorluk yaşayacaklarını kaydetti.

TOKİ Evleri yapılmadan evlerinin yıkılması halinde sokakta kalacaklarını ifade eden Sevgi Türk, elektrik abonelerinin iptal edilmesi ile gece bahçelerini sulamak için kullandıkları el fenerlerini dahi şarj edemediklerini belirtti.

2011 yılında meydana gelen depremde evi yıkılan Salim Tokgöz ise 14 yıldan bu yana kullanmadığı aboneliği için kendisine haksız yere haciz konulduğunu ve bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER