Zafer Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Omrak’tan “Mutlak Butlan” Açıklaması
GenelZafer Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Omrak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından gündemdeki “mutlak butlan” tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Omrak, yürütülen sürecin demokratik meşruiyet açısından ciddi tartışmaları beraberinde getirdiğini ifade etti.
Onur Omrak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“‘Mutlak butlan’ adı altında yürütülen tartışmaların, Türk siyasetinde yeni kriz alanları oluşturduğunu görüyoruz. Halkın iradesiyle şekillenmesi gereken siyasi süreçlerin hukuki tartışmalar üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılması kabul edilemez bir durumdur. Siyaseti milletin iradesinden uzaklaştıran her türlü girişim, demokrasiye zarar vermektedir.
Türkiye’nin ihtiyacı; eski tartışmaları yeniden gündeme taşımak değil, ekonomik sorunlara, gençlerin gelecek kaygısına ve milletimizin yaşadığı sıkıntılara çözüm üreten milli bir siyaset anlayışıdır. Hukukun siyasi mühendisliğin aparatı hâline getirilmesi ne toplumsal barışa ne de demokratik düzene katkı sağlar.
Zafer Partisi olarak demokratik iradeye gölge düşüren, siyaseti yargı tartışmaları üzerinden şekillendirmeye çalışan her anlayışın karşısında olmaya devam edeceğiz.”
Omrak, ziyaretin karşılıklı fikir alışverişi ve demokratik siyasi kültür açısından önemli olduğunu belirterek CHP Elazığ İl Başkanlığı’na misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir