BAŞKAN GÖK: YHS PERSONELİNİN EĞİTİMİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Tüm Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Timur Gök, kamu kurumlarında görev yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personelinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, gerekli eğitim şartlarını taşıyan çalışanların sınavsız şekilde Genel İdari Hizmetler (GİH) Sınıfına geçirilmesi çağrısında bulundu.
YHS personelinin sorunlarının artık yalnızca çalışma koşullarıyla sınırlı olmadığını belirten Gök, yaşanan mağduriyetlerin çalışanların özlük haklarını, kariyer imkanlarını ve çalışma motivasyonunu doğrudan etkilediğini ifade etti.
“EĞİTİM DURUMLARI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”
YHS kadrosunda görev yapan personelin önemli bir bölümünün lise, ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim aldığını belirten Gök, çalışanların sahip oldukları eğitim ve bilgi birikimine uygun görevlerde değerlendirilmemesinin hem çalışanlar hem de kamu açısından kayıp olduğunu vurguladı.
Gök, yükseköğrenimini tamamlayan personelin eğitim düzeyiyle ilgisi olmayan kadrolarda uzun yıllar görev yapmasının sürdürülebilir olmadığını belirterek, kamu yönetiminde liyakat, eğitim ve yetkinliğin esas alınması gerektiğini kaydetti.
“SINAVSIZ GİH SINIFINA GEÇİŞ İMKÂNI SAĞLANMALI”
Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan ve gerekli eğitim şartlarını taşıyan personelin Genel İdari Hizmetler Sınıfına sınavsız geçişine imkan sağlayacak yasal düzenleme yapılmasını talep eden Gök, bunun yalnızca bir kadro değişikliği olmadığını ifade etti.
Gök, yıllardır kamu hizmetine emek veren, eğitimini tamamlayan ve kendisini geliştiren çalışanların bilgi ve birikimlerinin karşılık bulması gerektiğini belirterek, kamu kurumlarında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün önemli bir bölümünün zaten mevcut olduğunu söyledi.
“GÖREV TANIMLARI NETLEŞTİRİLMELİ”
YHS personelinin görev, yetki ve sorumluluklarının uygulamada farklı şekillerde yorumlanabildiğine dikkat çeken Gök, bunun çalışanların iş yükü ve sorumluluklarının öngörülemez şekilde artmasına yol açabildiğini belirtti.
Kariyer ve yükselme imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini de ifade eden Gök, eğitim durumunun kadro ve görev açısından karşılık bulmasının çalışan motivasyonunu artıracağını ve kamu hizmetlerinin daha verimli yürütülmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.
“ADALET, EŞİTLİK VE LİYAKAT ESAS ALINMALI”
Kamu personelinin eğitim, deneyim ve yetkinliklerinin dikkate alınmasının adalet, eşitlik ve liyakat ilkelerinin gereği olduğunu belirten Gök, yıllarca kamu hizmetinde görev yapan ve bu süreçte eğitimlerini tamamlayan personelin niteliklerine uygun kadrolarda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
TBMM VE İLGİLİ KURUMLARA ÇAĞRI
Tüm Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Timur Gök, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere ilgili bakanlıklar, kamu kurumları ve yetkili mercilere çağrıda bulunarak, gerekli eğitim şartlarını taşıyan YHS personelinin GİH Sınıfına sınavsız geçişine imkan sağlayacak yasal düzenlemenin hayata geçirilmesini istedi.
Gök, YHS çalışanlarının yıllardır devam eden mağduriyetlerinin giderilmesinin yalnızca özlük haklarının iyileştirilmesi anlamına gelmeyeceğini belirterek, bunun aynı zamanda liyakat esaslı kamu yönetiminin güçlendirilmesi ve mevcut insan kaynağının daha etkin kullanılması açısından da önemli olduğunu vurguladı.
Gök, “Yıllardır kamu hizmetine emek veren, eğitimini tamamlayan ve kendisini geliştiren çalışanların haklı beklentileri daha fazla ötelenmemeli; adil, kalıcı ve kapsayıcı bir düzenleme ivedilikle hayata geçirilmelidir” çağrısında bulundu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- ELAZIĞ’DA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE TOPLANTISI DÜZENLENDİ
- ELAZIĞ’DA ÖĞRENCİ BAŞKAN ADAYINDAN ELAZIĞSPORLU VAATLER
- ELAZIĞ BELEDİYESİ ENSTRÜMAN KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
- ELAZIĞ SANAYİSİNDE KÜRESEL DÖNÜŞÜM: EOSB AKADEMİ İLE GELECEĞİN LİDERLERİ YETİŞİYOR
- ELAZIĞ’DA SİLAHLI SALDIRI SORUŞTURMASINDA 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.