Elazığ Dahil 11 İldeki belirli alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı

Resmi gazetede yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla Elazığ Dahil 11 ildeki belirli alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı
Resmî Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Baskil ilçesine bağlı Karaali Köyü’nde bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.
24 Aralık 2025 tarihli ve 10778 sayılı karar kapsamında Elazığ dâhil 11 ilde belirlenen sahalar için düzenleme yapıldı.
Elazığ özelinde kararın, Baskil/Karaali sınırları içinde yer alan 143 ada üzerindeki alanları kapsadığı belirtildi. Karara ekli röleve krokileri ile söz konusu alanların sınırları, koordinatları ve yüzölçümleri net şekilde gösterildi.
Karar metnine göre, orman sınırları dışına çıkarılan bu alanların en az iki katı büyüklüğündeki taşınmazlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilerek yeniden orman tesis edilecek.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Elazığ’da “Asfalt Yılı” Çalışmaları Sürüyor
- 40 İl, 17 Takım, 431 Sporcu: ANALİG Yüzme Türkiye Şampiyonası Elazığ’da Başlıyor
- Organize Suç Örgütü Elebaşı Serkan Kurtuluş Arjantin’den Türkiye’ye Getiriliyor
- Alacakaya’da Damızlık Düve Üretimine Saha İncelemesi
- Gazi Caddesi’nde Yıkım Sonrası İnternet Mağduriyeti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.