Elazığ
19 Mayıs, 2026, Salı
  • DOLAR
    38.25
  • EURO
    43.83
  • ALTIN
    4076.8
  • BIST
    9.317
  • BTC
    85102.848$

Elazığ Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır’dan 19 Mayıs Mesajı

Elazığ Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır’dan 19 Mayıs Mesajı

Elazığ Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Milletlerin kader anları ve kilit adamları vardır. Bundan 107 yıl önce Anadolu bir kader anına şahitlik ederken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan Milli Mücadele’nin kıvılcımı Karadeniz kıyısından vatanın her karış toprağına sıçramıştır.” ifadelerini kullandı.

Haykır mesajında, “Mütareke İstanbulu’na şahitlik eden Atatürk ‘geldikleri gibi giderler’ dediği emperyalizmin leş kargalarını kovmak için Havza’dan milletine Bilge Kağan gibi ‘titre ve kendine dön’ demiş, Atamızın çağrısına kulak veren Türk milleti kendisine zincir vurmak isteyen işgalci güruh karşısında kükremiş bir sele dönmüştür.” dedi.

19 Mayıs’ın Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesi olduğunu belirten Haykır, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen sarışın Bozkurt’un peşinden Ergenekon’un puslu vadisinden çıkan Türk milleti, kendisine kefen biçmeye kalkan içteki ve dıştaki düşmanlarına karşı ölüm kalım savaşını sürdürmüş ve sonuçta büyük bir mucize meydana getirerek bağımsızlığı tahayyül eden milletlere örnek olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

Haykır açıklamasının devamında, “Mayıs ayının on dokuzu Türk’ün diriliş amentüsünün yazıldığı gündür. Bu sarsılmaz özgürlük inancının ordusunda yer alarak Türk vatanının her karış toprağını düşmana dar eden, can veren, kan ve ter döken her bir vatan evladını rahmetle, minnetle, hürmetle anıyoruz.” dedi.

Türk milletinin her türlü tehdide karşı aynı kararlılıkla mücadele edeceğini ifade eden Haykır, “İnançla kemikleşen zafer azminin milletimizin genlerinde olduğunu içteki ve dıştaki bütün hasımlarımız bilmelidirler. Kadim Anadolu toprağındaki varlığımız ebediyete kadar On Dokuz Mayıs ruhundan aşılanan bilinçle sürecektir. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun.” sözleriyle mesajını tamamladı.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!