Elazığ’da Sarımsak Hasadı Başladı

Sarımsak Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında Bahçekapı Köyü'nde İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç’ın katılımıyla sarımsak hasadı gerçekleştirildi.
Elazığ’da sarımsak hasadı Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç’ın katılımıyla başladı.

Sarımsak hasadı Sarımsak Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında Bahçekapı Köyü'nde gerçekleştirildi.

KILIÇ: TARIM ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNDE ALTERNATİF BİR ÜRÜN OLAN SARIMSAĞIN EKİMİNİN YAPILABİLİRLİĞİ DENENMİŞTİR
İl Müdürü Ali Kılıç yaptığı konuşmada, “Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından “Sarımsak Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi” kapsamında Elazığ’da 2021 yılında Kuzova I etap sulama projesinin yer aldığı merkez köyleri ile Palu, Kovancılar, Baskil ve Arıcak ilçelerinde alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlandı. Proje ile tarım alanlarının değerlendirilmesinde alternatif bir ürün olan sarımsağın ekiminin yapılabilirliği denenmiştir. Bu hasatta görüyoruz ki ilimizde sarımsak tarımı geliştirilmeye müsait bir üründür. Bu sayede tarım arazileri sarımsak ekimi ile ülke ekonomisine katkıda bulunulacaktır. Sarımsak tarımı yaygınlaştırılacaktır. İlimizde ilk etapta 120 da alanda ekilen sarımsağın gelecek yıllarda 1000 da alana kadar ekiminin yapılması hedeflenmektedir” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Tribün Lideri Uygur Yıldırım’dan Sert Tepki: “Terörün Elebaşına Özgürlük Talebi Kabul Edilemez
- Naim Doğan’dan “Terörsüz Türkiye” Sürecine Destek
- Elazığspor, Hazırlık Maçlarında Yoluna Galibiyetle Devam Ediyor
- MHP Elazığ Merkez İlçe Başkanlığı İçin Tek Aday Onur Köseli
- Ömer Serdar: “25 Yıldır Milletimizle Aynı Yolda, Aynı İnançla Yürüyoruz”
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.