Elazığ
19 Nisan, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    33.55
  • EURO
    37.03
  • ALTIN
    2667.4
  • BIST
    9941.56
  • BTC
    61215.93$

En Sıcak Meslek

En Sıcak Meslek
KAVURUCU SICAKLARIN ETKİLİ OLDUĞU MALATYA’DA TERMOMETRELER 38 DERECEYİ GÖSTERİRKEN, SICAK DEMİRCİLİK MESLEĞİ YAPANLAR İSE KAVURUCU SICAKTA MESLEKLERİNİ YAPIYOR.
Kavurucu sıcakların etkili olduğu Malatya’da termometreler 38 dereceyi gösterirken, sıcak demircilik mesleği yapanlar ise kavurucu sıcakta mesleklerini yapıyor.

Bakırcılar Çarşısında sıcak demirci esnafı Recep Demirci, sıcak ateş başında çalıştıkları için kavurucu sıcaklarda işlerinin zor olduğunu belirterek, ‘’Havalar çok sıcak. Birde mesleğimizin getirmiş olduğu bir sıcaklık var. Ama mecburiyetten mesleğimizi icra etmek zorundayız. Gelen müşterileri boş göndermemeye çalışıyoruz. Onlara gerektiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çocukluğumdan beri bu mesleğin içerisindeyim. Baba ve atalardan kalan bir meslek. Mecburen sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Mesleklerinin diğer zorluğundan da söz eden Recep Demirci, “Çırak bulamıyoruz. Ortaokul Lise derken yaş geçiyor. 18, 19 oluyor ve o yaştan sonra çırağın yetişmesi mümkün değil. Bu mesleği yapması için çocukluktan yetişmesi lazım’’ dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!