Reklamı Geç
batı
Elazığ
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.55
  • EURO
    37.03
  • ALTIN
    2667.4
  • BIST
    9941.56
  • BTC
    61215.93$

Gaziler Günü Kutlama Mesajları

Gaziler Günü Kutlama Mesajları
Gaziler Günü Kutlama Mesajları

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Yayımladığı mesajında; “Tarih boyunca vatan sevgisi, millet olma bilinci ve özgürlük aşkıyla yoğrulmuş bu topraklarda, aziz milletimizin her ferdi gerektiğinde canını ve kanını bu kutsal değerler uğruna feda etmekten çekinmemiştir. Bizlere bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bağımsızlık uğruna verdikleri mücadelelerle milletimizin onurunu ve vakarını daima korumuşlardır. Bugün de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e gazi ve müşir unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nü, bu fedakâr kahramanlarımıza olan minnetimizin bir ifadesi olarak kutlamaktayız. Gazilerimiz, vatan savunmasında gösterdikleri cesaret ve kahramanlıkla özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi, bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın teminatıdır. Her gazimiz, her şehidimiz milletimizin ortak değeridir. Esasen bu millet topyekûn gazi bir millettir. Ey kahraman gazilerimiz! Sizler, milletimizin iftihar kaynağı, birlik ve beraberliğimizin en büyük nişanelerisiniz. Bugün bu topraklarda başımız dik, huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak, bunu gösterdiğiniz fedakârlıklara borçluyuz. Şanlı bayrağımızın dalgalanmasında, milletimizin geleceğini birlikte inşa etmemizde en büyük pay sizlerindir. “Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak.” Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlık, huzur ve uzun ömürler diliyorum. Bu vatan, sizlerin azmi ve kararlılığıyla ilelebet payidar kalacaktır!” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Yayımladığı mesajında; “Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın ve güvenliğimizin teminatı için “Ölürsek şehit, kalırsak gazi” anlayışıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğünü canı pahasına koruyan gazilerimizin #GazilerGünü’nü kutluyor; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda, Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, güzel ülkemizin varlığını sürdürmesinde gaza anlayışı en önemli değerlerimiz arasındadır.  Kahraman ecdadımız, en kıymetli vasıflarımızdan olan gaza inancı ile 1071’de Anadolu topraklarında kök salmış, Çanakkale’de ve İstiklal Harbi’nde de ülkemizin ilelebet var olacağını dünyaya açıkça ilan etmiştir. Şan ve şerefle dolu tarihimiz boyunca nice savaşlar, nice çatışmalar yaşayan bu aziz millet, istiklali ve istikbali için her daim teyakkuzda olmuş, her koşulda bayrağına, vatanına, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Bu toprakların ruhunda, bu ülkenin her köşesinde, her taşında, her toprağında, geçmişinde ve geleceğinde milyonlarca gaza erinin, şehidimizin, gazimizin kanı, canı, emeği, emeli bulunuyor. Mukaddes vatanımız, varlığını milletimize adamış kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Canlarını vatanlarının selameti için hiçe saymış olan vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleri şehit ve gazilerimiz, milletimizin nezdinde en mukaddes mertebeye erişmişlerdir. Şehitlik ve gazilik ünvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarına, bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehidimize, her bir gazimize, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara minnetlerimizi ifade ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sağlıklı bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Yayımladığı mesajında; “Destanlarla dolu tarihimizin onur ve gurur kaynağı olan kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum.” dedi.

Elazığ Barosu Başkanı Av. Melih Efe 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Yayımladığı mesajında;: “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, Devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkânlarının yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt’te, Miryokefalon’da, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Güneydoğu Anadolu bölgemiz başta olmak üzere 30 yılı aşkın bir süredir terör örgütlerine karşı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de tüm Türkiye’de verilen mücadeleyi iyi anlatmalı, bu aziz vatan uğrunda gösterilen fedakârlığı öğretmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yaşar Karabulut 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Yayımladığı mesajında; “Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisince; Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “MAREŞAL” rütbesi ile ilk kez resmi olarak “GAZİ” ünvanı verilmiş ve bu tarih Gaziler günü ilan edilmiştir. Bu önemli gün vesilesiyle başta; "Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK" ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canını ve kanını veren şehit, gazi ve kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize aynı duygularla sağlıklı uzun ömürler diliyor ve Gaziler gününü kutluyorum. Vatan size minnettardır. Ne Mutlu Türk'üm Diyene” dedi.

  •  

  •  

  •  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!