Elazığ
29 Nisan, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    38.25
  • EURO
    43.83
  • ALTIN
    4076.8
  • BIST
    9.317
  • BTC
    85102.848$

Uluslararası Zirve Elazığ’da Başladı

Uluslararası Zirve Elazığ’da Başladı

Elazığ’ın modern sağlık altyapısı ve termal kaynaklarını dünyaya tanıtacak olan uluslararası sağlık turizmi zirvesi başladı. Yaklaşık 20 ülkeden gelen profesyonel heyetlerin katıldığı dev organizasyonda, şehrin bir sağlık üssü haline getirilmesi hedefleniyor.

Elazığ’ın şifalı kaynaklarını, modern sağlık altyapısını ve turistik değerlerini dünya vitrinine çıkarmayı hedefleyen "Uluslararası Sağlık Turizmi Zirvesi", düzenlenen açılış programıyla başladı. Elturk Der öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın desteği ve Elazığ Valiliği’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen zirve, yaklaşık 20 ülkeden 50 kişilik profesyonel alım heyetini şehirde ağırlıyor.

Açılış programına Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İki gün sürecek zirvenin temel stratejisi; modern hastaneler, termal kaynaklar ve doğal güzelliklerin birleştiği “Üçlü Sac Ayağı” modeli üzerine kuruldu. Bu modelle Elazığ’ın sağlık turizmi potansiyelinin ekonomiye yüksek katma değerli döviz girdisi sağlaması hedefleniyor.

Programda konuşan Elturk Der Başkanı Murat Solmaz, uluslararası katılımcılara teşekkür ederek organizasyonun önemine değindi.

 

 

Azerbaycan Sağlık ve Termal Turizmi Destek Derneği Başkanı Ruslan Guliyev ise Elazığ’ın potansiyelinin doğru değerlendirilmesi halinde küresel ölçekte bir merkez olabileceğini vurguladı.

 

 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, CİP Jeotermal sahasının tüm planlamalarının yapıldığını ifade ederek, sahanın sağlık turizmine önemli katkı sunacağını dile getirdi.

 

 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ’ın bünyesinde bulunan hastaneler ile nitelikli sağlıklı sağlık hizmetini uluslararası alana da rahatlıkla taşıyabileceğini ifade etti. 

 

 

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ’ın sağlık alanında her geçen gün güçlendiğini belirterek, Golan Kaplıcaları için il özel idaresi eliyle kapsamlı bir çalışma gerçekleştireceklerini dile getirdi.

 

 

Program kürsü konuşmalarının ardından Elazığ’ın sağlık turizmi alanındaki potansiyeline ilişkin gerçekleştirilen sunumlar ile devam etti.

 

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!